Här tipsar vi om bra-att-ha-saker, förenklingar, shoppingställen, matlagning, websidor, tankesätt, schyssta ställen att besöka, musik, privatekonomi och nästan vad som helst.

Om du har ett tips som du vill dela med dig av, skicka det till oss så kanske det kommer med här. etttipsomdagen@gmail.com

Alla bilder är tagna av och tillhör oss som skriver den här bloggen, om inget annat anges.

lördag 12 december 2009

Batteri

När du använder din laptop och har den ansluten till vägguttaget - ta ur batteriet så ökar du livslängden på det.


bild lånad här



Mer info om laptop-batterier finns här.

fredag 11 december 2009

Present-tips

En uppskattad och lättillgänglig present till det nyfödda barnet eller födelsedagsbarnet eller som övrig present är Barnkammarböckerna från Bonnier Carlsen bokförlag AB. De finns i olika färger med olika teman och till vissa böcker i serien medföljer en cd-skiva med rim, ramsor, sagor, sånger och dikter.


Vill man så går det utmärkt att använda dess böcker ett bra tag, vid dop, som julklapp, vid födelsedag och så vidare, för det finns åtminstone nio stycken att samla på. Kul att kunna ge bort hela serien utan att behöva köpa alla samtidigt.


På nätet (bokus, adlibris, bokia, barnbokhandeln, cdon) är de lite billigare än i butik, men då tillkommer oftast porto.


bilder lånade här

torsdag 10 december 2009

Vad heter den här låten?

Om du hör en låt och vill veta vad den heter och du har en Sony Ericsoson-telefon så kan du använda dig av den kostnadsfria tjänsten Track ID. Då spelar du in en liten snutt av låten, skickar iväg den och tillbaks får man låtens namn och artist. Det enda som kostar är den mängden data som överförs till internet för att analysera låten.

Mer info om hur du hittar tjänsten i just din SE-telefon finns här

bild från alltomprylar.se


onsdag 9 december 2009

Croissanter på burk

Ett enkelt sätt att förgylla en sovmorgon eller ledig dag är dessa croissanter på burk som finns att köpa bland annat på Ica och Hemköp. Märket heter Sarah Lees, men det finns säkert andra alternativ också.

Bara öppna förpackningen, rulla ut degen, dela den enligt markeringarna, rulla ihop och in i ugnen i 12-15 minuter. Klart!

bild från dagensrecept.com

tisdag 8 december 2009

Energismart sätt att koka ris

Konsten att koka jasmin- eller basmatiris:

Skölj riset och mät upp vatten och salt enligt anvisningar på förpackningen.
Koka upp alltsammans.
När det kokar - stäng av värmen helt, lägg en kökshandduk mellan lock och kastrull och låt stå på plattan utan omrörning i 15-20 min. (se till så att inte handduken lägger sig mot den varma plattan)

Klart!

Energisparande och superlätt!


bild lånad från recept.nu


måndag 7 december 2009

Smärtlindring

Dagens tips vänder sig i första hand till kvinnor.
Vi pratar mensvärk. Lider du av smärtor vid mens? (kanske kan även mannen lida, så tipset kan även användas av män) Om ja, läs vidare. Om nej, grattis!

Efter att ha provat alla husmorsknep, såsom varm kudde på magen, promenad, ipren+alvedon, akupunktur och gud-vet-allt så fanns plötsligt Eox på hyllorna hos Apoteket för något år sedan. Köpte ett paket och fick ett halleluja-moment vid första användningen. I stort sett all värk försvinner och jag fick tillbaks två dagar i månaden!

Eox är lite dyrare än de andra värktabletterna, men de verkar upp till tolv timmar.
Receptfritt på Apoteket och mer info finns här, där även bilden är hämtad.

söndag 6 december 2009

Julklappstips pyssel och prylar

Står det stilla? Har du svårt att komma på vad du vill ge bort i julklapp?

DIY (do it yourself) eller shoppa något fyndigt i en trevlig nätbutik.

Hello Tiger Bloggen känns som en välfylld inrednings- och inspirationsbutik.


Gilla julen hos Ikea

bilden kommer härifrån



Eller: Vill du låta bli att konsumera prylar och göra något för de som inte har det så bra som vi. Då föreslår vi: Köp en get eller en åsna eller en kyckling.