Här tipsar vi om bra-att-ha-saker, förenklingar, shoppingställen, matlagning, websidor, tankesätt, schyssta ställen att besöka, musik, privatekonomi och nästan vad som helst.

Om du har ett tips som du vill dela med dig av, skicka det till oss så kanske det kommer med här. etttipsomdagen@gmail.com

Alla bilder är tagna av och tillhör oss som skriver den här bloggen, om inget annat anges.

lördag 28 november 2009

Säg Ja!

Dagens tips är för den psykiska hälsan.
En nyttig övning är att låta bli att säga "nej" under en hel dag.

Prova så får du se!

fredag 27 november 2009

Blogg om blogg om blogg

Ska du bara läsa en blogg, förutom denna såklart, så är tipset att du ska läsa Bloggvärldsbloggen. Mymlan håller koll på bloggosfären och tar tempen på flertalet kanaler i internet-etern och hon gör det bra.

Bloggvärldsbloggen
alltså!

Sorry för urdålig bildkvalitet, men ibland räcker inte tiden till annat än en mobilbild. Inlägg med bild ger en skönare känsla tycker vi.

torsdag 26 november 2009

Säkert

Köp ett kassaskrin där du kan förvara pass, personliga minnen såsom brev och liknande, reservnycklar, kvitton och annat smått du absolut vill kunna rädda vid en eventuell brand. Nyckeln tejpar du på ovansidan av locket så att du får med dig den.

Alltså inget ställe att förvara ekonomiskt värdefulla saker på, utan ett säkert ställe att förvara småsaker på, så att du snabbt kan ta dem med dig om du skulle behöva ta dig ut ur ditt hem fort vid en brand.

Kassaskrin finns att köpa i välsorterade bok- och pappersaffärer, på stormarknader och i kontors-tillbehörs-butiker och finns i ett antal olika storlekar.

bild: kontorsgiganten.se

onsdag 25 november 2009

Muffins

För att göra dig själv eller någon annan glad - baka en laddning muffins. Variationsmöjligheterna är i det närmsta oändliga och det är både billigt, snabbt och enkelt att baka muffins.

Här hittar ni recept och inspiration.

Baka en laddning och ge någon en påse - garanterat en uppskattad present i höstmörkret.

tisdag 24 november 2009

Skaftstöd

Om dina stövlar har en förmåga att vika sig när du inte använder dem, prova att rulla ihop en tidning på längden och stoppa i skaftet.

måndag 23 november 2009

T som i Sverige

När du ska välja Sverige som land i en rullist på någon websida: Tryck på bokstaven T, så slipper du scrolla neråt för att hitta Sverige under bokstaven S.